Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Οι γυναίκες στη "γειτονιά των αγγέλων"

  Οι γυναίκες αυτής της γειτονιάς είναι περήφανες. Είναι πλάσματα πονεμένα που έχουν ζήσει έντονα συναισθήματα. Κάποιες από αυτές έχουν βιώσει την απώλεια αγαπημένων προσώπων, κάποιες άλλες έχουν στείλει στη ξενιτειά τον άντρα ή το παιδί τους. Έχουν γνωρίσει την απόλυτη φτώχεια, την πείνα, την ανέχεια, την ανεργία. Ζουν σε μικρά αλλά νοικοκυρεμένα σπιτάκια με φρεσκοασπρισμένες αυλές που έχουν φρέσκα λουλουδάκια στις γλάστρες τους και καναρίνια στο κλουβί. Έχουν λίγα ρούχα, τα απαραίτητα. Δεν στολίζονται με χρυσαφικά και η μοναδική τους έγνοια είναι η καθημερινή επιβίωση.
  Οι αρχοντόπορτες τους είναι ανοικτές για όλο τον κόσμο αλλά όχι γι' αυτούς που αισθάνονται ότι απειλούν την αξιοπρέπειά  τους. Τότε είναι που γίνονται σκληρές και ακατάδεχτες.
   Οι γυναίκες  της γειτονιάς  των αγγέλων είναι μάνες, θείες, γιαγιάδες, κόρες  της παντρειάς. Είναι οι γυναίκες της διπλανής πόρτας, της διπλανής αυλής. Έχουν αλάνθαστο ένστικτο και την πείρα που τους έχουν δώσει οι δυσκολίες  της ζωής.
   Στην περίπτωσή μας οι γυναίκες  της γειτονιάς των "αγγέλων"  είναι φύλακες άγγελοι του σπιτικού τους, των ανθρώπων τους, της τιμής   και  της αξιοπρέπειάς  τους, του ήθους και της λεβεντιάς  τους.
   Στην παράσταση  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, οι γυναίκες  της γειτονιάς είναι η Νένα Τρικοπούλου, η Ασπασία Φωτάκη, η Στέλλα Λεούση, η Ελλάς Σώρρου. Γυναίκες που κάθε βράδυ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ενσαρκώσουν  τους ρόλους  τους. Όλες  τους και η κάθε μια ξεχωριστά έχουν χιλιόμετρα πίσω τους στη σκηνή συμμετέχοντας σε παραστάσεις που έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια  στην Αίγινα. 
Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο αλλά και  την προσοχή μας.
Τις ευχαριστούμε πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου