Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

"Ποιός μου πήρε το όνειρο"

    Με  το απόσπασμα από  την "Ελλαδογραφία"  του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρου, "Ποιός μου πήρε το όνειρο"  το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου αντικατέστησε  την παράσταση Caveman, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά. Η παράσταση με την ηθοποιό Τζωρτζίνα Κώνστα παρά  τη μικρή δημοσιότητα  που έλαβε  λόγω περιορισμένου χρόνου κατόρθωσε να συγκεντρώσει τους πιστούς θεατρόφιλους της Αίγινας  την Κυριακή 30 Ιουλίου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.
 Γράφει ο Ανέστης Κορνέζος:


Η παραγωγή που αντικατέστησε τον Caveman, αποδείχθηκε πολύ δυνατή επιλογή. Μπορεί η περιοδεία του Θανάση Βισκαδουράκη να ακυρώθηκε πανελλαδικά λόγω ασυμφωνίας του ηθοποιού με την εταιρεία του, η παράσταση "Ελλαδογραφία" του ηθοποιού και σκηνοθέτη κ.Γιάννη Βούρου όμως που βρέθηκε στη θέση της, ικανοποίησε πλήρως όλους όσους βρέθηκαν στην αυλή του Λαογραφικού χθες την Κυριακή. Μέσα από έναν ζεστό και τρυφερό μονόλογο επιχειρείται μια αναδρομή στην Ιστορία του τόπου από τις αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού έως τις μέρες μας.
Γίνεται μια αναφορά στην Ιστορία και τις ρίζες της χώρας μας με αποσκευές τον Λόγο, την Ιστορία και τα Πρόσωπα που σημάδεψαν την κάθε εποχή. Η αναδρομή ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και σταματά σε κομβικά σημεία και περιγραφές που έχουν πλάσει την Ιστορία της Ελλάδας.
Τους σημαντικούς αυτούς σταθμούς, που εκφράζονται μέσα από ένα αντιπροσωπευτικό λυρικό κείμενο, δένει η ταλαντούχα ηθοποιός κ.Τζωρτζίνα Κώνστα. Με δύναμη, ειλικρίνεια και συγκλονιστικό λόγο, κατάφερε να παρασύρει το κοινό μαζί της, σε ένα ταξίδι γεμάτο ήλιο, θάλασσα, με μυρωδιές πορτοκαλιού και ασβέστη.
Ένα κείμενο, που παριστάνει ανάγλυφα την πορεία της πατρίδας μας ανά τους αιώνες, με τιμιότητα, αντικειμενικότητα και προπαντός, άπλετο Ελληνικό Φως.
Φωτό: Ειρήνη Κουνάδη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου